Meet & Greet Our New Young Potentials | Chloë Graij 

Meet & Greet Our New Young Potentials | Chloë Graij 

Dit artikel is het eerste in een reeks waarin we een gesprek aanknopen met onze nieuwe lichting aan Young Potentials bij Prosource. We gaan dieper in op hoe ze bij Prosource terecht zijn gekomen, hoe ze hun eerste weken hebben ervaren en we blikken ook alvast vooruit op de toekomst. De spits afbijten doen we met Chloë Graij, een enthousiaste en intelligente jongedame die begin dit jaar onze rangen versterkte. Ze is pas terug van een professioneel avontuur in Zweden en staat te popelen om haar projectmanagement skills verder aan te scherpen.

Hoe ben je bij Prosource terechtgekomen?

Ik had eerder in mijn carrière al van projectmanagement kunnen proeven en die ervaring had mijn interesse in projectmanagement aangewakkerd. Na een tijdelijke buitenlandse ervaring, zocht ik doelgericht naar een job in projectmanagement aangezien ik me hierin graag wil verdiepen. Elke vacature die ik bekeek, analyseerde ik kritisch. Ook bekeek ik de website en zocht additionele informatie op over het bedrijf. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat je als persoon je kunt vinden in de waarden van een bedrijfdat er groeikansen zijn en dat je er een duurzame carrière kunt opbouwen.  De website van Prosource vond ik erg dynamisch en aantrekkelijk. Ze laten hun menselijke kant zien op de Knowledge Blog, maar ook hun professionaliteit en kwaliteit doordat ze o.a. gecertificeerde opleidingen aanbieden.  

 

Wat heeft je overhaald om voor Prosource te kiezen?

De menselijkheid, openheid en het respect voor hun medewerkers. Het eerste gesprek viel meteen enorm goed mee. Normaal heb ik een gezonde dosis zenuwen, maar de interviewer had meteen een kalmerende werking op mij waardoor ik voor 100% mezelf kon zijn. Het was een heel vriendelijk en open gesprek waarin de tijd werd genomen om naar mij te luisteren en mij te ontdekken als persoon. Niet alleen wie ik nu ben als persoon maar ook waar ik naartoe wil. Vanaf het begin was er ook open en duidelijke communicatie waardoor ik goed wist wat de volgende stappen waren. 

Bij de tweede ronde werd ik door 2 andere interviewers ontvangen en ook zij straalden menselijkheid, respect en kalmte uit. Ik voelde me tijdens beide gesprekken gehoord en met respect behandeld 

Vanaf het begin was het ook duidelijk dat ze in hun mensen investeren. Ze hechten erg veel belang aan kwaliteit en willen ook graag dat jij je goed voelt in je job. Dat doen ze door je opleidingen, persoonlijke coaching, maar ook leuke teamactivitieiten aan te bieden 

Daarbij boden ze een aantrekkelijk verloningspakket aan waaronder de mogelijkheid tot het volgen van gecertificeerde opleidingen.  

 

Waar heb je tot nog toe aan kunnen werken?

Al vanaf het begin werd er vertrouwen in mij gesteld en mocht ik meewerken aan een project op groepsniveau. Tijdens dit project kreeg ik persoonlijke coaching zodat ik meteen de knepen van het vak kon leren kennen zoals het beschreven staat in de PMBOK en ook meteen ervaringstips meekreeg 

Bovendien mocht ik meelopen met ervaren Project Managers in een zéér uitdagend en enorm complex project omtrent de complete agile transformatie van een onderneming. Ik mocht hier profiteren van de kennis en ervaring van erg ervaren Project Managers aan wie ik naar hartenlust vragen kon stellen. Niet alleen over de methodologie op zich, maar ook over hun aanpak.  

Intern werd gevraagd of ik wilde meewerken aan een opleidingstraject voor Young Potentials. Zo kon ik meteen mijn eerste ervaring binnen het bedrijf delen en nuttige input leveren 

Doordat ik van het Sales Team goede feedback en tips kreeg over hoe ik beter kon solliciteren, kon ik al erg snel aan de slag als Project Manager bij een bekend Belgisch bedrijf. Daarnaast kan ik blijven rekenen op persoonlijke ondersteuning vanuit Prosource. Dat is niet alleen een enorme meerwaarde voor de klant, maar ook voor mezelf. Hierdoor behoud ik niet alleen connectie met Prosource, maar krijg ik ook ondersteuning op maat.  

 

Wat was de grootste learning tijdens jouw eerste maanden bij Prosource?

Het belang van aandacht te geven aan de documententatie en de tijd te nemen om met de stakeholders de scope heel duidelijk af te bakenen. Het geeft enorm veel rust als je weet dat je op één lijn zit met de stakeholders en dat je kunt terugvallen op je documentatie. 
 

Waar liggen jouw ambities voor de komende maanden en jaren?

Ik zou me graag verbeteren als Project Manager en doorgroeien naar Program of zelfs Portfolio Manager. Verder wil ik me graag verdiepen en verbeteren in meerdere methodologieën met een voorkeur voor Agile. Ook hoop ik dat ik op termijn aan een internationaal project zou mogen meewerken.  

 

Hoe zou je Prosource in drie woorden omschrijven? 

Menselijk, open en groeimogelijkheden. 

 

Chloë Graij

Junior Project Manager @ Prosource