Meet & greet our new young potentials | Yves Pintens

Meet & greet our new young potentials | Yves Pintens

Dit artikel kadert in een reeks waarin we een gesprek aanknopen met onze nieuwe lichting aan Young Potentials bij Prosource. We gaan dieper in op hoe ze bij Prosource terecht zijn gekomen, hoe ze hun eerste weken hebben ervaren en we blikken ook alvast vooruit op de toekomst. We spraken deze keer met Yves Pintens, een sportieve jongeman en vader van twee zoontjes die sinds enkele maanden in dienst is bij Prosource. Met zijn militaire achtergrond als Officier bij de Belgische Marine is hij alvast stevig gewapend om bij Prosource uit te groeien tot een van onze Senior Project Managers.

 

HOE BEN JE BIJ PROSOURCE TERECHTGEKOMEN?

Na een opleiding en acht jaar dienst als Officier bij de Belgische Marine, heb ik de stap gezet uit Defensie naar een zorgorganisatie als IT projectmanager. Ze hebben mij zo de kans gegeven om te proeven van projectmanagement en ervaring op te doen in deze rol. Zo is het ook tot mij doorgedrongen dat de ervaringen die je opdoet als militair, zeer waardevol zijn om projecten tot een goed einde te brengen. Ik ben vervolgens beginnen zoeken naar mogelijkheden om als projectmanager verder te groeien. Eerst intern, maar ik kwam uiteindelijk tot de conclusie dat ik beter mijn licht eens ergens anders zou gaan opsteken.

 

WAT HEEFT JE OVERHAALD OM VOOR PROSOURCE TE KIEZEN?

Ik wil vooral groeien als projectmanager. Een bedrijf waarvan de core business projectmanagement is, leek me dan ook op het lijf geschreven. Ik zocht echt naar een omgeving die mij actief vooruit zou stuwen als projectmanager. Na wat marktverkenning was het voor mij duidelijk dat ik bij Prosource m’n kans moest wagen.

Daarnaast sprak ook de stap naar consulting me wel aan: doorheen de jaren ervaring opdoen bij klanten in uiteenlopende sectoren, is een erg verrijkende ervaring!

Van job veranderen blijft altijd een gok natuurlijk – des te meer omdat ik mijn vorige job wel graag deed en ik ook daar interessante projecten mocht doen. Maar ik had tijdens de sollicitatiegesprekken onmiddellijk een goed gevoel, en dat is tot op de dag van vandaag niet veranderd: bij Prosource werd ik van bij de start ook professioneel begeleid in de zoektocht naar mijn eerste opdracht. Eens die opdracht startte, stond er altijd wel iemand klaar om op m’n vragen te antwoorden. Ik voel me welkom.

 

WAAR HEB JE TOT NOG TOE AAN KUNNEN WERKEN?

Ik ben kunnen instappen in het young potential programma. Dat is een traject waarbij opleidingen en mentoring gecombineerd worden. Aan het einde van dit traject heb je de belangrijkste PM certificaten op zak en heb je bovendien die kennis onmiddellijk in de praktijk kunnen toepassen.

Tot nu toe heb ik al kunnen deelnemen aan de opleidingen Practical Project Management & een Agile introductiecursus. Die theoretische basis is heel belangrijk, maar wat het voor mij écht waardevol maakt is de mogelijkheid om de praktische toepassing ervan op weekbasis met m’n mentor te bespreken: scoping, scheduling & baselining, gebruik van tools, optimaliseren van templates, tailoren van de PM-tools op mijn specifieke projecten. De discussies hierover met mijn mentor hebben een onmiddellijke impact op de kwaliteit van mijn PM-deliverables! Dit is gewoon écht wat ik ervan verwachtte op het moment dat ik voor Prosource heb gekozen.

 

WAT WAS DE GROOTSTE LEARNING TIJDENS JOUW EERSTE MAANDEN BIJ PROSOURCE?

Ik ben zeker trots op mijn leercurve op vlak van projectmanagement, dankzij de opleidingen en vooral ook de mentoring. Maar het meeste leer ik nog bij dankzij de omgeving van mijn assignment: het is een enorme opportuniteit om projecten te mogen doen in zo’n complexe maar boeiende omgeving bij een multinational. Dit is een ervaring die ik in al mijn volgende projecten zal meedragen.

 

WAAR LIGGEN JOUW AMBITIES VOOR DE KOMENDE MAANDEN EN JAREN?

Op korte termijn wil ik me focussen op m’n huidige assignment en verder groeien in de rol die ik daar heb. Het leiden van de kleinere projecten geeft mij ook de kans om dit bedrijf en haar vele verschillende producten, diensten, mensen en procedures te leren kennen. Daarna wil ik vooral de kans krijgen om de stap te zetten naar grotere projecten. Op lange termijn wil ik me zeker niet beperken tot enkel IT infrastructuur projecten. Er zijn zoveel verschillende interessante projecten op deze wereld, het zou jammer zijn om te lang hetzelfde te doen.

Daarnaast identificeer ik me met de essentie van waar Prosource voor staat: bedrijven meerwaarde bieden door kwaliteitsvol, sterk en efficiënt projectmanagement. Ik wil dus ook zeker dit verhaal mee verder uitbouwen.

 

HOE ZOU JE PROSOURCE IN DRIE WOORDEN OMSCHRIJVEN?

Kwaliteit, Persoonlijk, Betrouwbaar

 

Yves Pintens

Project Manager @ Prosource

 

 

Ben je ook een gemotiveerde Project Manager met een eerste ervaring op de teller en op zoek naar een omgeving waar je jezelf volledig kan ontplooien als PM? Doe zoals Yves en stuur je cv naar ons toe via deze pagina en wie weet word jij een van onze nieuwe young potentials!